Samozřejmě to neplatí pro všechny odrůdy hrušek, léčivé účinky vykazují pouze asijské a korejské druhy. Přispívají například ke snížení cholesterolu, působí proti zácpě a zánětům.
Konzumenty alkoholu bude především zajímat snižování alkoholu v krvi a zmírnění příznaků kocoviny jako je ztráta paměti a koncentrace. Pozitivní účinky zaznamenali vědci pouze při vypití džusu před konzumací samotného alkoholu.
Manny Noakes, výzkumný ředitel z agentury CSIRO uvedl: „Konzumace hruškového džusu snížila hladinu acetaldehydu v krvi, ten způsobuje symptomy kocoviny.“
Optimální doporučená dávka je 220 ml. Až budete vyrážet na večírek, nezapomeňte si dát před odchodem sklenici hruškového džusu. Zajímá vás, zda to opravdu funguje? Není nic jednoduššího, než to vyzkoušet, své poznatky nám můžete napsat do komentářů.